Η φασολάδα ή φασουλάδα είναι το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, την εποχή της δικτατορίας Μεταξά. Πρόκειται για σούπα από φασόλια και διάφορα λαχανικά.
Ότι πρέπει για ένα οικογενειακό γεύμα μιας και αγαπάμε την παράδοση αλλά και τις υπερτροφές.
Αν λοιπόν έχετε κάπου στα ράφια φασόλια βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες και μετά θα είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Θα φτιάξουμε την light και γρήγορη εκδοχή της.
Σε μια γάστρα ή κατσαρόλα βάλτε τα μουλιασμένα φασόλια, κόψτε 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, 1-2 πιπεριές κόκκινες, 1 σκελίδα σκόρδο, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι.
Για 1/2 κιλό φασόλια θα χρειαστούμε 2 λίτρα νερό.
Αφού τα βάλαμε όλα στη κατσαρόλα αφήνουμε μετά την πρώτη βράση, να σιγοβράσουν για μια με μιάμιση ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Σερβίρουμε με ελιές και 1-2 παξιμάδια.
Περιμένω εντυπώσεις!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!