Η βρώμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
· 75 γρ. κινόα
· 25 γρ. βρώμη για χυλό
· 4 λοβούς κάρδαμο
· 250 ml μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου
· 2 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Βάλτε την κινόα, τη βρώμη και το κάρδαμο σε μια μικρή κατσαρόλα με 250ml νερό και 100ml γάλα αμυγδάλου. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
· Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Αφαιρέστε το κάρδαμο και με ένα κουτάλι τοποθετήστε σε κύπελλα ή βάζα, και από πάνω καλύψτε με τα ροδάκινα.