Σημαντική πληροφορία: Mία γλυκοπατάτα περιέχει το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, καθώς και των τραυμάτων του δέρματος, των οστών και των δοντιών.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη με νερό, βάζετε τις γλυκοπατάτες να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Τρίβετε καλά τις πατάτες να καθαρίσουν και τις κόβετε με το φλούδι σε μικρά μπαστουνάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφήνετε το ταψί μέσα για περίπου ένα τέταρτο.
Σε σουρωτήρι σκουπίζετε καλά τις πατάτες και ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε τις πατάτες στην καυτή λαμαρίνα.
Ψήνετε στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.