Συστατικά
· 3 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
· ½ κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
· 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
· 1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
· 1 μέτριο καρότο, σε μικρές φέτες
· 2 σκ. σκόρδο, σε μικρές φέτες
· 2κ.σ. ντομάτα τριμμένη
· ½ φλ. ελαιόλαδο
· Άνηθο ψιλοκομμένο
· 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
· Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
· Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύετε και ρίχνετε το νερό ή το ζωμό λαχανικών να τα σκεπάσει.
· Ρίχνετε το αλάτι, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει περίπου 50 λεπτά.
· Όταν είναι πλέον χλιαρή, προσθέτετε 3-4κ.σ. ελαιόλαδο και την πολτοποιείτε.
· Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
· Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!