Υλικά:
· 250 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως (αν προτιμάτε άλλο ζυμαρικό π.χ. πέννες, φαρφάλες,λιγκουίνι)
· 2 αβοκάντο ώριμα
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· χυμό από 2 λάιμ
· ξύσμα από 2 λάιμ
· ½ ματσάκι κόλιανδρο
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· αλάτι
· πιπέρι
· 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
· 100 γρ. κάσιους
· φρέσκο βασιλικό
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα σπαγγέτι
· Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως. Τα αφήνουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Για την πέστο αβοκάντο
· Κόβουμε τα 2 αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
· Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, τον φρέσκο κόλιανδρο, το μπούκοβο, το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
· Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα
· Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε.
· Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
· Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!