Ένα καλό και πλήρες πρωινό είναι αυτό που προσδίδει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα μέταλλα, ιχνοστοιχεία, μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, προκειμένου να διεκπεραιώσει σωστά τις διάφορες λειτουργίες του και, κατ’ επέκταση, να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 30gr σολομός καπνιστός
- 1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γάλα έως 2% λιπαρά
- 1 κ.γ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 2 μεγάλα αβγά
- ¼ αβοκάντο σε φέτες
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολ, σπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το γάλα και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 1-2′ περίπου.
- Γυρίζουμε την ομελέτα έως ότου να είναι έτοιμη, για 30” περίπου.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε με το αβοκάντο, το σολομό και το βασιλικό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!