Υλικά
- Για την ζύμη μπρόκολου
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο (περίπου 2-3 κούπες)
- 2 αυγά
- ¼ κούπα τυρί χαμηλών λιπαρών
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- Toppings
- ¼ κούπα πολτός ντομάτας
- 1 κούπα τυρί χαμηλών λιπαρών
- Λαχανικά (προαιρετικό)
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί ή αλείψτε το με ελαιόλαδο και αφήστε το στην άκρη.
3.Θρυματίστε το μπρόκολο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή τεμαχίστε το με έναν κόφτη τυριού μέχρι το μπρόκολο να έχει την ίδια συνέπεια με το ρύζι.
4.Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη για 1-2 λεπτά ή έως ότου είναι στον ατμό. Ψύξτε για τουλάχιστον ένα λεπτό και στη συνέχεια ρίξτε το μπρόκολο σε ένα καθαρό πλέγμα και πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό από το μπρόκολο μέχρι να μείνει μια στεγνή μπάλα μπρόκολου. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο ,τα αυγά ,τα τυριά και τα μπαχαρικά με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
5.Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ταψί και σχηματίστε το σε μορφή πιτσας περίπου 2 εκατοστά πάχος. 6.Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να έχει ελαφρώς κοκκινίσει. Βγάλτε την στην συνέχεια από τον φούρνο και προσθέστε τον πολτό ντομάτας και το τυρί. Στο σημείο αυτό εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά ή κάποιο κρέας. Ξαναβάλτε το στο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει τελείως.
7.Τέλος βγάλτε την πίτσα σας από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και έπειτα μπορείτε να την κόψετε και να την απολάυσετε!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!