Υλικά: (για 4 μερίδες)
· 2 μεγάλα ροζ γκρέιπφρουτ
· 2 πορτοκάλια σαγκουίνια
· 1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 2 κ.σ. μηλόξυδο
· 1/2 κ.γ. αλάτι
· 1/4 κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
· φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
· 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα φρούτα σε ροδέλες και προσεκτικά αφαιρούμε τη φλούδα, προσέχοντας ώστε να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το φασκόμηλο.
3. Τοποθετούμε τις ροδέλες φρούτων σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με κανέλα. Σερβίρουμε απευθείας ή τοποθετούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για το πολύ μια μέρα.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!