Υλικά: (για 4 μερίδες)
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
· αλάτι
· 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2 κ.γ. σκόνη κάρυ
· 680 γρ. κολοκύθια (περίπου 3 μέτρια), κομμένα σε χοντρές φέτες των 2,5 εκατοστών
· 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 2,5 εκατοστών
· 1/3 κούπα αμύγδαλα σε φέτες, καβουρδισμένα, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1 κ.γ. αλάτι, και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 4-5- λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό.
2. Προσθέτουμε το κολοκύθι, την πατάτα και 4 κούπες νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, 10-15 λεπτά.
3. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ώστε να γίνει λεία. Σερβίρουμε άμεσα, ή αφού κρυώσει ελαφρά τη τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς. Γαρνίρουμε με τα ψημένα αμύγδαλα.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!