Είναι γνωστό ό,τι αυτός ο καρπός έχει να μας προσφέρει πολλά. Είναι πλούσιο σε κάλιο ακόμα πιο πολύ και από τη μπανάνα, είναι από τα λίγα φρούτα με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, είναι πραγματική αποθήκη καλών λιπαρών, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Γνώριζες όμως ότι: •Αν το αβοκάντο σου δεν είναι ώριμο ακόμα, μπορείς να το βάλεις σε μία χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο ή μία μπανάνα. Η συγκατοίκηση με αυτά τα φρούτα, θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο.
•Συνιστώμενη ποσότητα είναι το 1/3 από 1 αβοκάντο που το μέγεθος του είναι μία μπουνιά.
•Μελέτη του 2007 έχει συνδέσει το αβοκάντο με την παύση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων, ενώ άλλες δουλειές διαπίστωσαν σχέση της κατανάλωσης του με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, του δέρματος και του στόματος.
•Ένα δέντρο αβοκάντο δεν μπορεί να παραγάγει καρπούς, αν δεν έχει κοντά του τουλάχιστον άλλο ένα.
• Επιπλέον, κατά κανόνα οι καρποί του αβοκάντο μεγαλώνουν σε ζευγάρια. Δεν ήταν τυχαία το σύμβολο του έρωτα και της γονιμότητας για τους Αζτέκους.
•Τα αβοκάντο καλλιεργούνται στη νότια και κεντρική Αμερική από το 8000 π.Χ.
1 Comment
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.