Δεν χρειάζεται να έχω το προφίλ της άψογης νοικοκυράς για να φτιάξω μερικά βαζάκια σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα μου.Είναι τόσο σπάνιες οι καλές ντομάτες πια που αν τις βρείτε,ειδικά αυτή την εποχή αξίζει τον κόπο να τις αποθηκεύσετε σε βαζάκια ή ακόμα και στα σακουλάκια του πάγου.
Θα σας εξηγήσω:
Βρείτε μερικά γυάλινα βαζάκια είτε με σιδερένιο κλείσιμο είτε με λάστιχο, ό,τι σας αρέσει. Διαλέγουμε ώριμες σφιχτές ντομάτες χωρίς πολλά σπόρια και τις πλένουμε . Καλό είναι να τις αφήσουμε για λίγο σε νερό με ξίδι και μετά να τις πλύνουμε πολύ καθαρά με ένα καθαρό σφουγγαράκι. Τα φυτοφάρμακα καραδοκούν.
➡Τις τρίβουμε στον τρίφτη ή στο multi, αφού βγάλουμε όσα περισσότερα σπόρια γίνεται. Μετράμε τον πολτό και για κάθε λίτρο προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι Μεσολογγίου ή Γαύδου , 3 κ.σ Ελαιόλαδο και ότι μπαχαρικά θέλετε. ➡Tip:Βάλτε μέσα στα βαζάκια σας 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά και σε κάποια άλλα 3-4 σκελίδες σκόρδο.
Έτοιμα για κατάψυξη…