Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης διερεύνησαν την επίδραση της σοκολάτας υγείας στην ρύθμιση της πείνας και του κορεσμού για να διευκρινίσουν αν τελικά μπορεί να καταναλωθεί στα πλαίσια μιας προσπάθειας απώλειας βάρους.
Σύγκριναν λοιπόν τα επίπεδα κορεσμού και πείνας μετά την κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος.
Οι εθελοντές της μελέτης κατανάλωσαν 1 κομμάτι μαύρης ή σοκολάτας γάλακτος και μετά από 2 ώρες κατανάλωσαν όλοι το ίδιο γεύμα, την στιγμή που οι ερευνητές αξιολογούσαν τα επίπεδα πείνας, κορεσμού και όρεξης για κατανάλωση τροφής, ενώ παράλληλα «μέτρησαν κάθε μπουκιά τους». Διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές που είχαν καταναλώσει μαύρη σοκολάτα, έφαγαν 17% λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα τους, ενώ για τις πρώτες 5 ώρες μετά την κατανάλωση σοκολάτας πείνασαν πολύ λιγότερο σε σχέση με όσους είχαν καταναλώσει σοκολάτα γάλακτος.
Οι Δανοί ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μείωσε την επιθυμία των εθελοντών να καταναλώσουν κάτι ακόμα γλυκό τις επόμενες ώρες, για αυτό και η μαύρη σοκολάτα μπορεί να συστήνεται σε ανθρώπους που προσπαθούν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος.
1 Comment
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!