Αρωματική σούπα με φακές
Μια comfort και απολαυστική σούπα, γεμάτη φυτικές πρωτεΐνες, άρωμα και θρεπτικά συστατικά. Ιδανική για τα κρύα βράδια ή για ένα ελαφρύ, αλλά χορταστικό γεύμα.
Θερμίδες (ανά μερίδα): ~320 kcal
Συνταγή για 2 μερίδες
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 μεγάλη κονσέρβα ντομάτες σε κύβους ή φρέσκια
- 1 φλ. φακές (καφέ ή πράσινες), ξεπλυμένες
- 2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1 φλ. ψιλοκομμένα λαχανικά
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, το κάρυ και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρωματιστούν. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, τον ζωμό, το νερό, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 25–30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Προαιρετικά πολτοποιούμε ένα μέρος της σούπας για πιο βελουτέ υφή. Προσθέτουμε τα πράσινα λαχανικά και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!


