Ένα πιάτο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών και γεύσεων, κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας!
Υλικά
2 μερίδες
200 γρ. μανιτάρια
1/2 μπρόκολο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κούπα φασόλια πλατιά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κ.σ. φιστίκια αράπικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μπαχαρικά της αρεσκείας μας
2 κ.σ. teriyaki sauce
Εκτέλεση:
Αφού ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι για ελαφρύ τσιγάρισμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας καλά. Καβουρδίζουμε τα φιστίκια ξεχωριστά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Βάζουμε τα μπαχαρικά και τη sauce και σκεπάζουμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, αν δούμε ότι τα λαχανικά δεν έβγαλαν ζουμιά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-7’ σε χαμηλή φωτιά. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι ή να το απολαύσουμε σκέτο!