5 μερίδες
Υλικά για “Μπιφτέκι”
300 γρ Παντζάρια βρασμένα
3-4 κ.σ Ελαιόλαδο
3-4 κ.σ τριμμένα καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο κύμινο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κρεμμύδι τριμμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1/3 ματσάκι βασιλικό
1/3 ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
300 γρ γρ. Βρασμένα ρεβίθια
3-4 κ.σ . Βρόμη, αλεσμένη
Υλικά για το burger
1/2 κιλό κατσικίσιο τυρί σε ροδέλες
300 γρ Σπανάκι baby
10 μανιτάρια
1 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Σε ένα μπλέντερ ή στον μούλτι, βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο και τα παντζάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, το κύμινο, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το ξίσμα και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία πάστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα απο το μπλέντερ και προσθέτουμε όσο βρόμη χρειάζεται για να μπορέσουμε να τα πλάσουμε σαν μπιφτέκια.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια μας, ετοιμάζουμε το «ψωμί». Την θέση του ψωμιού θα πάρουν τα μανιτάρια πόρτομπελο. Τα μαρινάρουμε με λίγο λάδι, σκόρδο, πιπέρι, λεμόνι. Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια αρχίζουμε να ολοκληρώνουμε το burger.
Βάση 1 μανιτάρι χωρίς το κοτσανακι, λίγα φυλλα σπανάκι ή ρόκα, 1 ροδέλα κατσικίσιο τυρί, το μπιφτέκι και άλλο ένα μανιτάρι.
Τα ψήνουμε για αλλα 7-8 λεπτά.