Θα το φτιάξεις, θα το φας και θα με θυμηθείς…
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
• 2 γλυκοπατάτες
• 1/2 κούπα μαυρομάτικα φασόλια, νερόβραστα
• 1/2 κούπα αμπελοφάσουλα, βρασμένα
• 2 κ.σ. καλαμπόκι
• 1 στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 1 lime
• 1 φρέσκο κρεμμύδι
• 1 κ.γ. σησαμέλαιο
• 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σκόρδο
• μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τη γλυκοπατάτα, ανάλογα με το μέγεθός της:
αν είναι πολύ μεγάλη, θα χρειαστεί περίπου 35′
αν είναι μικρή, θα χρειαστεί περίπου 25-30′
Παρακολουθούμε πάντα αν χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη ώρα.
2. Κόβουμε τα άκρα από τα αμπελοφάσουλα και τα βάζουμε σε βρασμένο νερό για 5′.
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με πολύ παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σησαμέλαιο και το σκόρδο για να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
5. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα μαυρομάτικα φασόλια και τα αμπελοφάσουλα.
6. Ανακατεύουμε συνεχώς και σβήνουμε με σάλτσα σόγιας και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
7. Για το dressing, χτυπάμε απλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, το πιπέρι το μπούκοβο και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το πιάτο:
8. Ανοίγουμε στη μέση την γλυκοπατάτα με ένα μαχαίρι , αφαιρούμε λίγη από την ψίχα και βάζουμε το μίγμα των λαχανικών που μαγειρέψαμε ενδιάμεσα και προσθέτουμε από πάνω το dressing γιαουρτιού. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ακόμη φρέσκο κρεμμύδι από πάνω, λίγο χυμό lime και μπούκοβο.