Καρoτοταλιατέλες με Ψητά Μανιτάρια

Καρoτοταλιατέλες με Ψητά Μανιτάρια

 

Αν ψάχνεις έναν δημιουργικό και υγιεινό τρόπο να απολαύσεις τα λαχανικά σου, αυτές οι “ταλιατέλες” καρότου είναι η ιδανική επιλογή! Ελαφριές, πλούσιες σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά, συνδυάζονται τέλεια με τα αρώματα από τα ψητά μανιτάρια και το βαλσάμικο dressing.

 

Θερμίδες: ~210 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 καρότα (κομμένα σε φλούδες με peeler ή spiralizer)
  • 200 γρ. μανιτάρια (champignon ή portobello)
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίγο λάδι τρούφας
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) ή σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φλούδες και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι και κουρκουμά. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3–4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με πολύ κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και τη σφριγηλότητά τους. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με λάδι τρούφας, προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε στους 180°C για 8 λεπτά. Για το dressing, ανακατεύουμε το βαλσάμικο με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις καροτοταλιατέλες με τα ψητά μανιτάρια και ραντίζουμε με το dressing. Πασπαλίζουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή όρεξη! 

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές