Οι ιδιότητες και τα οφέλη του ποικίλουν, από ενδυνάμωση των οστών, μέχρι μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό μας και μας βοηθά στην απώλεια βάρους. Μανιτάρι μαγικό!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 400 γρ. μανιτάρια
- 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. γάλα φρέσκο (χωρίς λακτόζη κατά προτίμηση ή αμυγδάλου)
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κόφτο αλάτι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια.
- Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες ή κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προσθέτετε το νερό, το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράζει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Η σούπα με μανιτάρια σερβίρεται ζεστή.