Μετά από μια κατάχρηση ποσότητας ή ποιότητας ξεκούρασε το στομάχι σου με μια θεραπευτική σούπα.
Μερίδες 4
1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε φλορέτες,
4-5 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες
2-3 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι, κομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
11⁄2 κούπα νερό ή ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, το κουνουπίδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους
200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και αλλά 10 επιπλέον, χωρίς αλουμινόχαρτο ( παρακολουθώντας την υφή της πατάτας). Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με το ζωμό, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε λίγο κρέμα τυρί ή γιαούρτι και 1 παξιμάδι (προαιρετικά).