Νομίζω θα σας κουράσω αν ξαναπώ πόσο σημαντικό είναι το να μαγειρεύουμε για τη διατροφή μας. Γνωρίζουμε τα υλικά, τα επεξεργαζόμαστε, κάνουμε δοκιμές, παίζουμε με τις γεύσεις, μαθαίνουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι.
Αυτή η χορτοφαγική συνταγή ρυζοσαλάτας με φυστικοβούτυρο θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά για 2 μερίδες:
100 γρ καστανό ή άγριο ρύζι (άβραστο)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
2 φρέσκα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
2 κλωνάρια μαϊντανό ή άνηθο ή κόλιανδρο
50-60 γρ ανθότυρο ή mozzarella
1 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Για το dressing:
2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού μηλόξυδο ή βαλσάμικο ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε 500 ml νερό μουλιάζουμε το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού πρώτα το ξεπλύνουμε καλά, βράζουμε σε μέτρια φωτιά το καστανό ρύζι για 40 λεπτά (ή αλλιώς το άγριο ρύζι για 50 λεπτά). Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στη άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να φτιάξουμε το dressing, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο ή το βαλσάμικο και τον χυμό από ένα λεμόνι.
Σέ ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα κλωνάρια από τα μυρωδικά, το ανθότυρο ή τη mozzarella κομμένο σε μικρά κομμάτια, το ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι προαιρετικά.