ΥΛΙΚΑ
- 3 παντζάρια
- 2 φλιτζάνια φακές
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- ½ φλιτζάνι εστραγκόν
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα παντζάρια, αφού τα ξεπλύνετε καλά και τα τυλίγετεσε πουγκί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τις φακές για περίπου 20-25 λεπτά.
- Κατόπιν τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποθηκεύετε στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο με όλα τα υλικά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.