ΥΛΙΚΑ:
Για την σως βινεγκρέτ:
- ¼ λευκό ξύδι
- 2 κ.σ. χυμό από λεμόνι
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (τύπου Dijon)
- ½ κ.σ. αλάτι
- ¼ τριμμένο πιπέρι
- ¾ ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
1. Τοποθετείστε το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα δοχείο ανάμειξης και τα χτυπάτε μέχρι να επιτευχθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Σταδιακά ραντίζετε με ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε μέχρι να υποστεί το μείγμα γαλακτοματοποίηση.
3. Τοποθετείστε το ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι, κλείστε καλά το καπάκι και βάλτε το ψυγείο. Ανακινείστε καλά πριν την χρήση.
Για την σαλάτα:
- 12 φύλλα σπανάκι baby
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 ρόδι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
1. Ξεπλένετε καλά το σπανάκι και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Αφαιρείτε τους σπόρους από το ρόδι και τους ρίχνετε στο μπολ.
3. Κόβετε τα αβοκάντο στην μέση και κατόπιν σε επιμέρους μικρότερα τμήματα. Απομακρύνετε τη σάρκα από το δέρμα του αβοκάντο με κουτάλι.
4. Ζεσταίνετε 2/3 φλ. βινεγκρέτ σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ως 1 λεπτό μέχρι να θερμανθεί. Περιχύστε στη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.