ΥΛΙΚΑ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 600 ml. βραστό νερό
- 1 κύβο λαχανικών, χωρίς γλουτένη
- 300 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 100 γρ. κάρδαμο (ή σπανάκι)
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέστε το νερό που έχετε βράσει, τον κύβο λαχανικών και τον αρακά και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.
Τέλος, προσθέστε το κάρδαμο ή το σπανάκι και ανακατέψτε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να φτάσει η σούπα μας στην κατάλληλη υφή.