Σούπα με Σπανάκι
Ελαφριά, πράσινη και πλούσια σε κάλιο, η σούπα με σπανάκι αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο για αποτοξίνωση και ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας. Θρεπτική και δροσιστική, μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστή όσο και χλιαρή, χαρίζοντας ενέργεια και ευεξία.
Θερμίδες: ~190 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
-
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
-
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
-
800 ml νερό ή ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
-
Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
-
Χυμός από ½ λεμόνι
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζωμό (ή το νερό), προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Αν θέλουμε πιο απαλή υφή, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από το μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, πασπαλισμένη με λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!