Οι φακές έχουν θερμιδική αξία σχετικά χαμηλή ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Γενικά, αποτελούν θαυμάσια επιλογή σε όποια δίαιτα και αν ακολουθείτε, κάνοντας καλό στο σώμα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. φακές ψιλές
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντοµάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε µια κατσαρόλα ρίχνετε 1 ½ λίτρο νερό, τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τη ντοµάτα ψιλοκομμένη.
- Αφήνετε να βράσουν καλά μέχρι να χυλώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο τις περνάτε από το μπλέντερ, αφού πρώτα αφαιρέσετε το φύλλο δάφνης, μέχρι να γίνουν πολτός.
- Ρίχνετε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτετε το ξίδι και χτυπάτε άλλη µία φορά.
- Σερβίρετε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου.