ΥΛΙΚΑ(για 1 μερίδα)
- 1 αγγουράκι πολύ καλά πλυμένο
για guacamole
- 1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο
- 1 κούπα kale, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1/8 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για το αγγούρι. Με ένα μαντολίνο ή με ένα αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε το αγγούρι κάθετα σε φέτες πάχους 1,5 εκ. (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές). Πετάξτε τις δυο εξωτερικές φέτες και κρατήστε το υπόλοιπο.
2. Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε το αβοκάντο, και ενσωμάτωσε το kale, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κύμινο, και το πιπέρι καγιέν.
3. Για να το συναρμολογήσεις: άπλωσε σε κάθε φέτα αγγουριού μια κουταλιά από το guacamole, και τύλιξε το σε ρολάκια. (ίσως χρειαστείς να το σταθεροποιήσεις με οδοντογλυφίδες)
Βάλε τα ρολάκια σε ένα πιάτο και πασπάλισε με τη γλυκιά πάπρικα.