Υλικά για 2 μερίδες:
- 4 πατάτες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- λίγο τριμμένο αγγούρι
- λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, φτιάχνοντας το dressing που θα τις συνοδέψει. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πατικώνουμε με ένα ποτήρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς σε ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνουμε τις πατάτες με το dressing και απολαμβάνουμε.