Έφτιαξα healthy λαζάνια στο τηγάνι, αντί για λαζάνια φούρνου, και μου πήρε μόλις 15 λεπτά! Δύσκολα θα επιστρέψω πλέον στην κλασική συνταγή….
Υλικά για 3 μερίδες:
• 10-15 μεγάλα μανιτάρια champignon
• 1 μεγάλη πιπεριά
• 1 μεγάλη ντομάτα (καθαρισμένη από τη φλούδα)
• 1 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ½ ποτήρι κρασί
• ½ ποτήρι νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (1+1)
• 6 λαζάνια (κομμένα στη μέση)
• 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί της επιλογής
• Μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, κανέλα, πάπρικα, πιπέρι χοντρό, αλάτι
• 1 φύλλο δάφνης
• 3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ (προσοχή, να μη γίνουν πουρές).
2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε.
4. Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρουμε την πιπεριά με 1 ακόμη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να κρατήσει τα αρώματά της.
5. Ενώνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
6. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης.
7. Προσθέτουμε και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 4-5 λεπτά.
8. Κόβουμε τα λαζάνια στη μέση και τα τοποθετούμε απευθείας μέσα στο τηγάνι.
9. Με μια κουτάλα πιέζουμε απαλά τα λαζάνια ώστε να βραχούν παντού με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 9-10 λεπτά, όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
10. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αφήνουμε λίγο να λιώσει και σερβίρουμε.
Έτοιμο! Ένα υγιεινό, ελαφρύ και άκρως απολαυστικό πιάτο, έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα!