ΥΛΙΚΑ
· 1 φλιτζάνι κινόα (άψητο)
· ½ κ.γ. κανέλα
· 1 χούφτα σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή χαρουπιών
· 1 μπανάνα (πολτοποιημένη)
· 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
· 2 κ.γ. βούτυρο καρύδας
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά, συμπεριλαμβανομένης και της σοκολάτας/χαρουπιού εάν επιθυμούμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί 20 εκατοστών (εγώ πρόσθεσα και μερικές σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια) και ψήνουμε για 28 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και κρατώντας την πόρτα του κλειστή το αφήνουμε για άλλα 25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο και στη κατάψυξη.