Σούπα με παντζάρια

Το παντζάρι για μια καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, μαγνησίου, καλίου και σιδήρου ενώ ειδικά ο χυμός του έχει αποκτήσει στάτους υπερτροφής τα τελευταία χρόνια.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4-6 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • ½ μήλο, αποφλοιωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μήλο, πασπαλίζετε με το χυμό λεμονιού και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε και ανακατεύεται καλά το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το παντζάρι και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών.
  • Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το παντζάρι.
  •  Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να γίνει λείο.
  • Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και μοιράζετε σε 4 μπολ. Προσθέτετε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και λεμόνι.

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο