Σαλάτα με φακές με παντζάρι

Σαλάτα με Φακές & Παντζάρι

 

Μια δροσερή, θρεπτική σαλάτα γεμάτη αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και σίδηρο. Ο τέλειος συνδυασμός γήινης γεύσης από τις φακές και φυσικής γλυκύτητας από τα παντζάρια — απλή, υγιεινή και απολαυστική.

 

Θερμίδες: ~320

 

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 μεγάλο παντζάρι

  • ½ φλ. φακές

  • ¼ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι

  • 2 κ.γ. εστραγκόν

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το παντζάρι, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το παντζάρι σε λεπτές ροδέλες και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τις φακές, το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

28 Μαρ

Healthy ψωμάκια με πρωτεΐνη