Τυλιχτό Σουβλάκι με Σπιτικό «Γύρο» Κοτόπουλο
Μια επιλογή που αποδεικνύει πως το street food μπορεί να είναι και υγιεινό: φιλέτο κοτόπουλου με μυρωδικά, συνοδευόμενο από πατάτες, ντομάτα και τζατζίκι μέσα σε πίτα ολικής.
Θερμίδες: ~330 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 
2 αραβικές πίτες ολικής 
- 
250 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες 
- 
1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλούς κύβους 
- 
Μπαχαρικά για το μαρινάρισμα: ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ½ κ.γ. κάρυ 
- 
Για το τζατζίκι: ½ κεσεδάκι γιαούρτι 5% (~100 γρ.), ½ αγγούρι ψιλοκομμένο, 1⁄2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά), 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. ξύδι, αλάτι, πιπέρι 
- 
½ ντομάτα, σε φέτες 
- 
Λίγα φύλλα μαρουλιού 
- 
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε για λίγη ώρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες σε φούρνο ή air fryer στους ~200 °C για περίπου 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε το τζατζίκι αναμειγνύοντας το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε τις πίτες για 1–2 λεπτά. Στηρίζουμε κάθε πίτα σε λαδόκολλα και γεμίζουμε με κοτόπουλο, πατάτες, λαχανικά και τζατζίκι. Τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!


