Τραγανή πατατοσαλάτα

Τραγανή Πατατοσαλάτα

 

Μια σαλάτα που συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση — τραγανά ψημένες πατάτες μαζί με γιαούρτι και αρώματα. Ιδανική για ελαφρύ γεύμα χωρίς ενοχές.

Θερμίδες: ~300 ανά μερίδα

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 μέτριες πατάτες

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

  • 1 κ.σ. ξύδι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • ½ αγγούρι, τριμμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Πάπρικα γλυκιά

  • Άνηθος (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα ποτήρι. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 °C για 4–5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τις ροδισμένες πατάτες στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.


Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

28 Μαρ

Healthy ψωμάκια με πρωτεΐνη