Μπιφτέκια με βρώμη

Μια κλασική συνταγή για μπιφτέκια, σε πιο υγιεινή εκδοχή με βρώμη,  ιδανικά με βοδινό. Πλούσια σε πρωτεΐνη και με ωραία υφή χάρη στη βρώμη.

Θερμίδες (ανά μερίδα): ~350 kcal

 

Συνταγή για 2 μερίδες

Υλικά

  • 400 γρ. κιμάς (βοδινός, γαλοπούλας ή κοτόπουλου)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 3-4  κ.σ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Πάπρικα (καπνιστή και γλυκιά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ αποξηραμένος δυόσμος 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αυγό, τη βρώμη και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15–20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές