Μια κλασική συνταγή για μπιφτέκια με βοδινό κιμά ή γαλοπούλας ή κοτόπουλου.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. αλεσμένη βρόμη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- Πάπρικα καπνιστή και γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμείξτε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αυγό και τον μαϊντανό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Διαμορφώστε το μείγμα σε μπιφτέκια σχήματος που επιθυμείτε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 15-20’ στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!