Κριθαράκι με μπρόκολο και φέτα
Μια διαφορετική ιδέα για κριθαράκι! Εύκολο, ελαφρύ και γεμάτο γεύση, συνδυάζει τη βελούδινη υφή του μπρόκολου με τη δροσερή αλμύρα της φέτας.
Θερμίδες (ανά μερίδα): ~390 kcal
Συνταγή για 2 μερίδες
Υλικά
- 1 μικρό κ μπρόκολο
- 500 ml νερό
- 200 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
- 60 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουμπούκια. Το βράζουμε σε νερό μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και λιώνουμε απαλά το μπρόκολο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι, και αν θέλουμε, λίγο χυμό λεμονιού ή μπούκοβο για επιπλέον ένταση.
Καλή όρεξη!


