Πράσο με πατάτα

Ένα γεύμα εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο. Το πράσο είναι ένα παραμελημένο λαχανικό που αξίζει να βάλουμε στη διατροφή μας, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Θερμίδες (ανά μερίδα): ~310 kcal

 

Συνταγή για 2 μερίδες

Υλικά

  • 2 πατάτες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
  • Λίγο σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15–20 λεπτά στους 180°C. Σκεπάζουμε κατά το ψήσιμο για να μην καεί το πράσο. Σερβίρουμε με κατίκι Δομοκού ή γιαούρτι και 1 παξιμάδι.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές