Ασιατικό Τουρλού
Ένα πιάτο με ποικιλία λαχανικών και άρωμα Ανατολής για ημέρες χωρίς κρέας αλλά με έντονη γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες: ~310 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
200 γρ. μανιτάρια
-
½ μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
-
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 κούπα φασόλια πλατιά (καθαρισμένα/βρασμένα)
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. σως teriyaki
-
2 κ.σ. φιστίκια αράπικα
-
Μπαχαρικά της επιλογής σας (π.χ. πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1–2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την πιπεριά και τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε για ακόμη 2–3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τη σως teriyaki, τα φιστίκια και τα επιπλέον μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 6–7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην κολλήσουν τα λαχανικά.
Καλή όρεξη!