- μία συσκευασία κατεψυγμένα ολόκληρα καλαμαράκια ή περίπου 1/2 κιλό φρέσκα αν βρείτε (εξαρτάται από το μέγεθός τους)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες σπανάκι κομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. ρύζι γλασέ
- 4-5 κλωνάρια άνηθο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- για το σερβίρισμα, χυμό από 1 λεμόνι & 2 κ.σ ελαιόλαδο
Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια ακολουθώντας τα βήματα που αναγράφονται στη συσκευασία και βγάζουμε τα ποδαράκια απ;o μέσα και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ποδαράκια από τα καλαμάρια στο τηγάνι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίσουμε προσθέτοντας το σπανάκι, το ρύζι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γεμίζουμε τα καλαμάρια, περίπου στα 3/4, με το μείγμα και τα σφαλίζουμε με 1 οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25’ ή στους 180 βαθμούς στο air fryer για περίπου 15’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν, σερβίρουμε με λαδολέμονο.