Ριζότο με άγριο ρύζι και λαχανικά

Ριζότο με άγριο ρύζι και λαχανικά

 

Ένα λίγο διαφορετικό ριζότο, αλλά συγχρόνως πολύ απλό και ελαφρύ. Γεμάτο φυτικές ίνες και χρώμα, ιδανικό για ένα θρεπτικό μεσημεριανό ή βραδινό.

 

Θερμίδες (ανά μερίδα): ~370 kcal

 

Συνταγή για 2 μερίδες

Υλικά

  • 1 κούπα καστανό ή μαύρο ρύζι (άβραστο)
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε 2,5 κούπες νερό με λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (χωρίς τη μαλακή εσωτερική σάρκα των κολοκυθιών) και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Το άγριο ρύζι χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να μαγειρευτεί.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές