Healthy λαζάνια με μανιτάρια στο τηγάνι
Έφτιαξα healthy λαζάνια στο τηγάνι, αντί για τα κλασικά του φούρνου, και μου πήρε μόλις 15 λεπτά! Δύσκολα θα επιστρέψω πλέον στην κλασική εκδοχή.
Θερμίδες (ανά μερίδα): ~450 kcal
Συνταγή για 2 μερίδες
Υλικά
- 10–15 μεγάλα μανιτάρια champignon
- 1 μεγάλη πιπεριά
- 1 μεγάλη ντομάτα (καθαρισμένη από τη φλούδα)
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ποτήρι κρασί
- ½ ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 + 1)
- 6 λαζάνια (κομμένα στη μέση)
- 4 κ.σ. τριμμένο τυρί της επιλογής
- 1 φύλλο δάφνης
- Μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, κανέλα, πάπρικα, πιπέρι χοντρό, αλάτι
- 3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ (όχι πουρές) και τα σοτάρουμε με το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά και την ενώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα λαζάνια, τα πιέζουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί, αφήνουμε να λιώσει και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!