Τα προϊόντα ολικής αλέσεως όλο και πληθαίνουν στην αγορά και υπόσχονται πολλά οφέλη που βασίζονται σε μεγάλες επιστημονικές μελέτες. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει δείξει έντονη στροφή προς την υγιεινή διατροφή. Η στροφή αυτή υποδεικνύεται από την τάση των καταναλωτών, ως αντίδραση σε επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, αλλά και ακόμα και να την παρατείνει.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες):
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 1 κόκκινη πιπερία Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
στερεά υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα
- λίγο αλάτι και πιπέρι
υγρά υλικά:
- 280 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 65 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και χρησιμοποιείστε ένα ταψάκι για μάφιν με 12 θήκες.
Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα δεύτερο μπολ και ρίξτε τα κομμένα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το βασιλικό μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Έπειτα, ανακατέψτε τα υγρά με τα στερεά υλικά μέχρι να βεβαιωθείτε οτι δεν υπάρχει κάποιος σβώλος.
Τοποθετείστε το μείγμα στις θήκες των μάφιν και ψήστε για 25-30 λεπτά. Ελέγξτε εάν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο βυθίζοντας τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός μάφιν. Εάν βγαίνει έξω καθαρό, σημαίνει οτι χρειάζεται να το αφήσετε άλλα 10 λεπτά.
Τέλος, αφήστε να μάφιν να κρυώσουν και αφού περάσουν 10 λεπτά μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το ειδικό ταψί.
TIP!
Ρίξτε από πάνω λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα.