Το αβοκάντο αποτελεί μια πραγματικά θρεπτική επιλογή — πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ιδανικό για να ανεβάσετε την αξία ενός απλού σνακ.
Θερμίδες: ~120 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
3 κ.σ. γιαούρτι
-
⅓ αβοκάντο
-
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
Πιπέρι
-
Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δημιουργηθεί μια λεία αλοιφή. Φυλάσσουμε σε ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες και σερβίρουμε με παξιμάδι ή φρέσκα λαχανικά.
Καλή όρεξη!