Η μελιτζάνα μπορεί να σας υποστηρίξει σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Οι χαμηλές θερμίδες μαζί με τις πλούσιες της ίνες σας προσφέρουν εύκολα κορεσμό και θρεπτική αξία.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 2 μελιτζάνες
- 5-6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Μπούκοβο
- Μαιντανό
- Χυμό από 1 lime ή λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, περίπου 1,5 εκ, και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 250 βαθμούς, από 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο μπλεντερ για να πάρουν τη μορφή κλασσικού κιμά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια (σε αυτό σημείο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σκόρδο) και τσιγαρίζουμε για περίπου 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και απομακρύνουμε.
Στα παπουτσάκια αντί για μπεσαμέλ θα βάλουμε μία σως γιαουρτιού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου, αλάτι, το χυμό από λεμόνι ή lime και ανακατεύομε πολύ καλά.
Μας μένει να στήσουμε το πιάτο μας! Βάζουμε σε μία πιατέλα τις ψημένες φέτες μελιτζάνας , ρίχνουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε μία στρώση από τον κιμά μανιταριών και στρώνουμε απαλά με ένα κουτάλι μία στρώση από την μπεσαμέλ γιαουρτιού που φτιάξαμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με μπούκοβο και μαϊντανό.