Ψάχνεις πρωτεΐνη χωρίς κρέας;
Έχουμε δύο μήνες ακόμη για να απολαύσουμε αυτό το υπέρτατο λαχανικό.
Υπερτροφή με μηδενικές ποσότητες λίπους και μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Η μελιτζάνα προέρχεται από την Ινδία και πέρασε στο δυτικό κόσμο πρώτα από τους Άραβες και, στη συνέχεια, μέσω των Ιταλών.
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
• 3 μελιτζάνες
• 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
• 1/2 κούπα φακές
• 1/3 μάτσο μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
• Φρέσκο πιπέρι
• Σκόρδο
• Ρίγανη
• Χονδρό αλάτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 1,5 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για Μείγμα:
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1′.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, τις φακές και το νερό.
- Ανακατεύουμε και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15-18′.
- Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη, αν δούμε ότι οι φακές δεν έχουν μαγειρευτεί καλά. Θέλουμε το μείγμα να είναι στεγνό.
- Ανακατεύουμε συνέχεια.
- 2′ πριν, απομακρύνουμε τη από τη φωτιά προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για Μελιτζάνες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και, με ένα μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε μικρές γραμμές, όπως στη φωτογραφία, για ευκολότερο ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
- Ψήνουμε τη μελιτζάνα για περίπου 8′.
Παρακολουθούμε το ψήσιμο, καθώς μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνο να ροδοκοκκινίσει. - Παίρνουμε τη μελιτζάνα και Βγάζουμε με σιγά σιγά με 1 κουτάλι λίγο από το ψαχνό της μελιτζάνας – όχι πολύ – και προσθέτουμε στο κενό που δημιουργήσαμε σε κάθε μελιτζάνα 2-3 κ.σ. από το μείγμα φακής.
Extra tip: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι πριν σερβίρετε!
Καλή απόλαυση!