Στην Αφρική, κάθε Σαββατοκύριακο, οι μαμάδες φτιάχνουν παγωτό στα παιδιά τους, το παγωτό που θα δείτε παρακάτω.
Αυτήν τη συνταγή, σας την προτείνω και για σνακ, μιας και η μπανάνα είναι ένα σύνηθες σνακ στη διατροφή μας.
Αυτήν τη φορά, όμως, ας την δοκιμάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο από τον κλασικό.
Μπορείτε, μάλιστα, να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη
ΥΛΙΚΑ
(για 10 μερίδες)
• 5 μπανάνες
• 100γρ. κουβερτούρα της επιλογής σας
• Φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. κρέμα καρύδας
• 3κ.σ. ψίχα καρύδας
• Ξυλάκια παγωτό (υπάρχουν σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
Σημαντικό είναι να έχουμε προετοιμάσει τις μπανάνες από το προηγούμενο βράδυ:
τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στη μέση, τοποθετούμε το ξυλάκι στη μεγάλη βάση και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για Μείγμα:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα.
2. Ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια Αιγίνης και την κρέμα καρύδας, ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Αφού γίνει ένα ομογενές μείγμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Για Παγωτό:
1. Παίρνουμε τις μπανάνες και τις βυθίζουμε στο μείγμα σιγά και προσεκτικά, για να γίνει η επικάλυψη.
2. Σε μια σχάρα με λαδόκολλα, τοποθετούμε τις μπανάνες με το μείγμα και τις βάζουμε στη συντήρηση, για περίπου 1-2 ώρες.
3. Στη συνέχεια, μπορούμε να τα απολαύσουμε ή να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.