Γεμιστή Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες απογειώνονται όταν τις γεμίζεις με όσπρια και συνδυάζεις γλυκιά με ξινή γεύση.
Θερμίδες: ~350 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
2 μέτριες γλυκοπατάτες, βραστές
- 1/2 φλιτζάνι νερόβραστα ρεβύθια
-
2 λάιμ
-
6-7 ντοματίνια
-
2-3 κ.σ. γουακαμόλε
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χονδρό αλάτι
-
Πάπρικα
-
Φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή λίγη από τη σάρκα τους για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τη ψίχα της γλυκοπατάτας μαζί με την πάπρικα και τα νερόβραστα ρεβίθια. Σβήνουμε με χυμό λάιμ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι γλυκοπατάτας με το μείγμα και προσθέτουμε 1 κ.σ. γουακαμόλε και 2-3 ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι, λίγο λάδι και χυμό λάιμ. Σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.
Καλή όρεξη!