Γλυκοπατάτα “Rainy Style”
Όταν η γλυκοπατάτα συνδυάζεται με όσπρια και άρωμα lime, γίνεται το «ζωηρό» γεύμα που δίνει ενέργεια και χρώμα στο πιάτο σου.
Θερμίδες: ~290 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 
2 γλυκοπατάτες 
- 
½ κούπα μαυρομάτικα φασόλια, νερόβραστα 
- 
½ κούπα αμπελοφάσουλα, βρασμένα 
- 
2 κ.σ. καλαμπόκι 
- 
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 
- 
Χυμός από 1 lime 
- 
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
- 
1 κ.γ. σησαμέλαιο 
- 
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας 
- 
Αλάτι, πιπέρι, λίγη σκόρδο, μπούκοβο 
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν (~25-35′ ανάλογα με το μέγεθος). Κόβουμε τις άκρες της αμπελοφάσουλας, τις βράζουμε 5′ σε νερό, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με παγωμένο νερό. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε καλαμπόκι, μαυρομάτικα φασόλια και αμπελοφάσουλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τον χυμό lime, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο για τη sauce. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση, αφαιρούμε λίγη ψίχα και γεμίζουμε με το μείγμα φακής-λαχανικών. Ρίχνουμε από πάνω τη sauce γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι.
Καλή όρεξη!


