Υλικά: (για 4 μερίδες)
2 κούπες γάλα καρύδας
1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/4 κούπας σπόρους chia
2 ώριμες μπανάνες
2 κ.σ. τριμμένη καρύδα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το γάλα καρύδας, με σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τη κανέλα και το αλάτι για 10-20 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τους σπόρους chia ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις το μείγμα κρυώσει, ανακατεύουμε ξανά, και προσθέτουμε 1 πολτοποιημένη μπανάνα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ, γαρνίρουμε με 1 ψιλοκομμένη μπανάνα και τριμμένη καρύδα.