Ακόμα κι αν δεν γεννηθήκατε με τα ένστικτα της κουζίνας της Julia Child, το μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να είναι εύκολο. Ξέρετε τι εννοώ!
Οι έρευνες δείχνουν ότι η μαγειρική στο σπίτι δεν είναι μόνο υγιεινότερη αλλά και φθηνότερη. Το μαγείρεμα είναι επίσης καλό για το μυαλό. Η πράξη της προετοιμασίας των γευμάτων σας είναι εξίσου θρεπτική για το σώμα και το μυαλό σας όπως το φαγητό που πραγματικά απολαμβάνετε. Μια μελέτη του 2016 από την Εφημερίδα της Θετικής Ψυχολογίας υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε δημιουργικά έργα, όπως το μαγείρεμα, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο άγχος στην καθημερινότητά τους. Έτσι, αν είχατε μια μακρά μέρα στη δουλειά, να βγάλετε το ξύλινο κουτάλι μπορεί να σας κάνει καλό.
Γι ‘αυτό σήμερα μοιράζομαι έξι από τις αγαπημένες μου μαγειρικές τεχνικές. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα, αλλά επίσης να βοηθήσετε να διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά στα στα τρόφιμα, και παράλληλα να βελτιώσετε τις γεύσεις για να τα απολαύσετε περισσότερο με λίγη φαντασία στους συνδυασμούς και στα μπαχαρικά.
1)Ατμός για: λαχανικά, ψάρια, κρέας.
2)Τηγάνισμα σε νερό για: αυγό,πατάτες.
3)Μαρινάρισμα με λαδολέμονο ή μηλόξυδο,δεντρολίβανο και μπαχαρικά για: φιλέτα ψαριού, τόνου, γαρίδες.
4)Ψησταριά για: λαχανικά, ψάρια, κρέας.
5)Γκριλ για: λαχανικά, ψάρια, κρέας.
6)Βράσιμο στη κατσαρόλα για: όσπρια, λαχανικά, κρέας, θαλασσινά.