Για μία μερίδα:
Υλικά:
1 κούπα φακές (νερόβραστες)
Ντοματίνια (κομμένα σε φέτες)
Καρότο (κομμένο σε λωρίδες με peeler)
Φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Κάσιους (μια χούφτα)
Ρόκα
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Πιπεριά τσίλι
Dressing:
1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:
Για τις νερόβραστες φακές: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το βραστό νερό, τις φακές, μυρωδικά και μπαχαρικά που μας αρέσουν. Εγώ προτιμώ πάπρικα, δάφνη και δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα προετοιμάζουμε και κόβουμε τα υλικά για τη σαλάτα : ντοματίνια, ρόκα, κάσιους, κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και βάζουμε 1 κούπα από αυτές, σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά από πάνω. Περιχύνουμε με τη dressing.
Καλή απόλαυση!